3 avgörande saker att göra efter en jobb intervju

Lär dig 3 avgörande saker du bör göra efter en jobb intervju för att maximera dina chanser att få jobbet

Efter din jobb intervju så är det inte mycket mer du kan göra med du gjorde eller sa under intervjun. Men det värsta du kan göra är att inte göra någonting åt det. Även om du inte kan göra speciellt mycket, så kan du ändå göra något. Vi lär dig vad om du läser vidare nedanför.

Det finns 3 saker du bör och måste göra efter varje intervju du går igenom, i alla fall om du vill öka dina chanser att få ett jobb:

1. Utvärdera din intervju:

Gör en fullständig utvärdering av din intervju direkt efter att du avslutat intervjun. Vänta inte tills du kommer hem utan försök att göra det så fort du kommer ut ur rummet eller huset. Ju längre du väntar desto mer kommer du att glömma av det som hände under intervjun.

Ta fram ett papper och dra ett streck i mitten för att bilda 2 kolumner, en för vad du gjorde bra, och en för saker du behöver förbättra inför för nästa intervju. Längst upp skriver du företagets namn och datumet för intervjun.

2. Skriv ett ”tack” brev och skicka det via vanlig postgång:

Använd inte e-post för att skicka ditt tackbrev. Skriv ditt brev och skicka det med vanlig post. I ditt brev skall du tacka intervjuaren för att han/hon tog sig tid för dig och hur mycket du uppskattade allt du fick lära dig om både den aktuella tjänsten och företaget.

Detta är din chans att nämna något som du glömde, eller inte hade möjlighet att nämna under intervjun.

3. Om du inte får jobbet:

Om du inte får jobbet gå inte bara vidare och strunta i ditt misslyckande, utan försök istället att få kännedom om skälen till varför inte du blev anställd. Ring ett samtal till den som intervjuade dig och be om ett par minuter av deras tid till att ge dig feedback på din prestation under intervjun. Detta kommer definitivt att hjälpa dig på din nästa intervju.

Oavsett vad som händer med dig i detta livet, så kan man alltid lära sig av sina erfarenheter eller misslyckanden, och allt kan gynna dig på ett eller annat sätt, men endast de smarta vet hur de ska dra nytta av sina misslyckanden.

Sammanfattning

Du har nu fått några riktigt bra intervju tips på vad du kan göra efter din anställningsintervju, för att verkligen öka dina chanser att få jobbet du vill ha. Denna intervju guide ger di alltid bra råd och tips på hur du ska lyckas på intervjun.

Lycka till!

Annonser
Det här inlägget postades i Efter Intervjun, Jobb Intervju och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s